Още ученици от 1. до 4. клас се връщат присъствено на

...
Още ученици от 1. до 4. клас се връщат присъствено на
Коментари Харесай

Още деца се връщат на училище днес, в Пловдив те са 74% |

Още възпитаници от 1. до 4. клас се връщат присъствено на училище от през днешния ден.

В Пловдив те са 74%, в Пловдив област - 57%, оповестява БНР. Техните родители са дали единодушие децата да се тестват за COVID-19 в клас с щадящи проби. Останалите учат онлайн. За връщане на паралелка е належащо минимум 50% от родителите да са дали единодушие.

В 10 пловдивски учебни заведения всички паралелки се връщат в клас (ОУ „ Ал. Константинов “, „ Виктория и Крикор Тютюнджян “, „ Петър Берон “, “Райна Княгиня ”, „ Драган Манчов “, „ Елин Пелин “ и „ Тодор Каблешков “ и междинните учебни заведения „ П. Евтимий “, „ Пейо Яворов “ и „ Братя Миладинови “), в 34 от региона нито една няма да се върне, по данни на Регионалното ръководство на образованието в Пловдив.

В учебно заведение „ Йордан Йовков “ 72% от учениците, които са напълно от уязвими групи, се връщат в клас. Но от учебните заведения в „ Столипиново “ нито една паралелка няма да се върне към присъствено образование. 

В Пловдив област училищата са 153. От тях в  Сопот единствено 10% от учениците в начален стадий се връщат. В Кричим всички деца от двете учебни заведения в общината се връщат в клас. Училища със 100% има и в община Родопи . В Асеновград 34% от паралелките са в подготвеност да заменят виртуалните с действителните стаи, само че процентът на децата е едвам 26.

Вчера не беше записана нито една позитивна проба за COVID-19 в Пловдивско, където в понеделник стартира връщането на възпитаници от начален стадий присъствено в 8 учебни заведения. Отрицателни бяха всички проби и на педагогичен и непедагогически експерти без зелен документ, заяви МОН.

Област Ловеч

В област Ловеч от през днешния ден присъствено се връщат 66% от учениците от 1. до 4. клас. Процентът включва 140 паралелки в общините Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит, Априлци и Угърчин . От у дома не престават да учат в селата Александрово, Малиново, Бабинци, Глогово и Дебнево и две учебни заведения в Ловеч и Луковит.

В Летница и Ябланица присъственото образование не е прекъсвано. В останалите 6 общини в региона 5. - 12. клас не престават отдалечено до петък поради високата заболeваемост от COVID-19 - над 700/100 хиляди души население.

Област Хасково

Малките ученици от 44 учебни заведения в област Хасково ще бъдат тествани през днешния ден, преди началото на часовете. 13 260 теста дойдоха в петък, а 4 045 родители дадоха единодушие за тестването. Присъствено ще учат близо 60% от паралелките в региона.

Област Враца

Присъственото образование от 1. до 4. клас се възобновява в 41 учебни заведения в региона. 2237 деца ще бъдат тествани. В останалите 12 учебни заведения, където половината от родителите не са дали единодушие, ще продължи отдалеченото образование.

Ямбол

Само в едно ямболско учебно заведение – „ Проф. Петър Нойков “, децата се върнаха в класните стаи в понеделник, откакто родителите им пожелаха да бъдат тествани. Днес се чака да бъде обновено присъственото образование в още 8 учебни заведения в района.

Стара Загора

20 000 тестове вече са получени в региона и стартира тестване на учениците, които от през днешния ден се връщат в клас. В ОУ „ Свети Климент Охридски “ в град Крън през днешния ден се връщат 29 възпитаници. В ОУ " Паисий Хилендарски " се врщат 48 деца. В ОУ " Никола Вапцаров " в Казанлък единодушие са дали родителите на 149 възпитаници.

Кърджали

В региона през вчерашния ден стартира тестването на учениците от I до IV клас за COVID-19. Раздадени са проби за близо 2000 деца. Тестването ще се прави в 35 учебни заведения от три общини - Кърджали, Ардино и Крумовград.

Монтана

103 възпитаници през вчерашния ден се върнаха в класните стаи в област Монтана. Те са от 14 паралелки. Резултатите на всички са негативни. Изследването се организира умерено в 5 учебни заведения, в чиито здания нямаше изборни секции: ОУ в с. Замфирово, ОУ в с. Смоляновци, ОУ в с. Ковачица, ОУ в гр. Чипровци и СУ в Медковец.

Очаква се през днешния ден в класните стаи да влязат още над 900 възпитаници в 69 паралелки, с което общо броят на учениците, започващи присъствено, ще е 1018 в 86 паралелки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР